HTML

Baromira vágom

Mert mindenki vagy tanár, vagy diák, vagy szülő, és mindenki járt iskolába.

Linkblog

2008.10.12. 20:10 tothmari

Megússzák?

Haragszom a gazdasági világválságra. Nem vagyok szakértője, nem tudom milyen hatással lesz ez a magyar gazdaságra. Nyilván semmi jó nem származik belőle. Mennyi ideig tart majd, és miben nyilvánul meg nálunk, megjósolni nem tudom.
De haragszom, mert jól jön a mostani kormánynak. Lehet tovább töketlenkedni, mert van felmentés. Rá lehet fogni, hogy azért nincs ez meg az, mert begyűrűzött. Elmossa az elmúlt 6 év gazdasági mélyrepülését, az elmúlt év szánalmas, semmire nem vezető próbálkozásait, hogy valamit helyrehozzanak. (Mondjuk komolytalan próbálkozások voltak.)
Mostantól megszűnik a felelősség, nem ők q...ták el, hanem a körülmények okozzák. És még ha megoldódik is a világban a helyzet, nálunk akkor is jó sokáig még rá lehet fogni majd mindent. Talán még választásokat is lehet majd nyerni ezzel.

2 komment


Share |

A bejegyzés trackback címe:

https://tanoda.blog.hu/api/trackback/id/tr2710411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juli · http://www.osztalyfonok.hu 2008.10.13. 12:30:05

Kedves Tóthmari! Ha kicsit közelebb mennél az oktatás világához, ahogyan ígérted, akkor egészen biztosan több hozzászólás jönne. A világválság például súlyos és látványos globális, illetve társadalmi-politikai gond, de hogy kapcsolódik ez az iskolához? Beszélgessen erről a tanár a diákjaival? Hogyan? Miről? Vagy hogyan hat mindez az oktatásra? Most még többször lehet hivatkozni majd arra, hogy nincs pénz? Mit gondolsz/mit gondoltok erről?

Jonas-R 2008.10.13. 19:47:51

hát meg vicces az egész...

Tehát.

Egyszer nem tudod nem értesz hozzá :

"Usa-beli pénzügyi összeomlás tényleg annyira érintené a magyar pénzügyi világot, s főként a kisembereket. De persze nem értek hozzá, nem tudom"

És ez igaz is, hidd el, itt van, és érezni fogod. Eddig ugyanis fejlődtünk, bármilyen fura, ha kicsit belegondolsz, látod. És most nehezebb lesz, sokkal, valójában az a szerencsénk, hogy most ért ide, és nem akkor amikor a Fletóék túlvoltak a végighazudott 2 éven (amely beszéd mellesleg szerintem mai szemmel zseniális, tökéletesen jósolja a jövőt) ez az igazság.


Viszont utána :

"Elmossa az elmúlt 6 év gazdasági mélyrepülését, az elmúlt év szánalmas, semmire nem vezető próbálkozásait, hogy valamit helyrehozzanak."

Tehát mégiscsak értesz hozzá! Hisz ezt meg tudod ítélni. Viszont az erre bekészített válasz, hogy "itt élek és látom". Tehát partalan vita lesz, leírom egymondatban.

Úgy gondolom, hogy ahogyan azt mondod "nem értesz hozzá" mikor a világgazdaságról nyilatkozol, nem szabadna, hogy a minden mélységében attitüdökkel operáló magyar belpolitikai közélet igen erős kognitív disszonáns hatását engedd annyira előtérbe kerülni, hogy egy blogbejegyzésen belül értsél és ne értsél a gazdasági folyamatok működéséhez.

Uff.

süti beállítások módosítása