HTML

Baromira vágom

Mert mindenki vagy tanár, vagy diák, vagy szülő, és mindenki járt iskolába.

Linkblog

2009.02.13. 23:26 tothmari

Tartok attól...

szavazásMindenfelé pukkannak már a pezsgősüvegek dugói. Mindenki tudja, hogy ez a kormány már végérvényesen megbukott. A 2010-es választások eredményét kész tényként emlegetjük.
De gondolkodjunk egy picit.

A világválságnak két szörnyű hatása, hogy a hitelek bedőlnek, nő a munkanélküliség. Két réteg van Magyarországon, akit ez alig érint, a cigányság és a nyugdíjasok. A nyugdíjasok már nem dolgoznak, hiteleiket visszafizették. A cigányságnak pedig alig jutott eddig is munka és hitel, legfeljebb uzsora (de ez más kérdés).
Ugyanez a két réteg, akinek a jövedelmét egyáltalán nem kurtították az elmúlt hat évben. Nem, nem élnek jól, de amit megkaptak, megkapják most is. Nem is tervezi a kormány, hogy a nyugdíjakhoz vagy a segélyekhez komolyan hozzányúljon. A válságot is és az elbaltázott, összevissza kormányzás gazdasági következményeit is a kereső rétegnek kell megfizetnie.
Hazánk népessége 2008. január 1-jén 10 millió 45 ezer fő volt, közülük az év elején 3 millió 54 ezren részesültek nyugdíjban, járadékban vagy a nyugdíjszerű rendszeres ellátások valamelyikében (KSH). A szavazóképes népesség nem egészen 8 millió fő, legnagyobb hányadát adják. Hallgatom édesanyám, anyósom véleményét, nagy hanggal és minden érv ellenében is védik a mai kormányt, és gyűlölködve, zsigeri indulattal szidják Orbánt, mert anno "elvett" tőlük x Ft nyugdíjat - előző szoci kormány lelépés előtt még gyorsan megígérte az emelést. A cigányság létszámát 2003-ban 600 ezer körülire becsülték, hogy ma mennyi, és ténylegesen mekkora ez a szám nem tudom. Számítsunk mintegy 4-500 ezer főt szavazóképes korúnak.
A két szavazócsoport az összes szavazó kb. 40%-át teszi ki. Nyilvánvalóan arra szavaznak, amely párt nem sérti az érdekeiket, s nem tervez megszorításokat ellenük.
A szavazás egyre közelebb, s nem tudom elképzelni róluk, hogy ne az MSZP-re szavaznának. Azt sem hiszem, hogy a cigányság a segélyek ellenébe szavazna.
Államcsődöt prognosztizálnak, nő az elégedetlenség a valódi terheket viselők körében, mert már-már elviselhetetlen mértékű. De hányan vannak ők? Hogyan fognak szavazni?
Lesz-e a nyugdíjas korosztályban annyi belátás, hogy ha egy 3. időszakot is megszavaznak, akkor gyermekeik, unokáik élete, jövője, egzisztenciája mehet tönkre.
Szóval, csak óvatosan! Tartok attól..., előre iszunk a medve bőrére.

1 komment

Címkék: politika


Share |

A bejegyzés trackback címe:

https://tanoda.blog.hu/api/trackback/id/tr45941912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak 2009.02.25. 23:19:06

Amikor, valaha történelemtanulmányaimban arról olvastam, hogy egy új rend kiirtotta a régit családostól, nos akkor fel voltam háborodva. Mit tehet arról egy gyerek, hogy szülei miket követtek el.
Pedig a történelem az élet tanítómestere.
Vértelen rendszerváltozásunknak nagyon nagy az ára, már látjuk. Hisz a régi komcsi káderek kölykei, mint milliárdos politikusok verik szét országunkat.
Nem vért akarok én mindenáron, csak félek ez a felvonás még vissza van.
Azaz a kecske sem lakott jól és a káposzta is elfogyott.
Régi igazság (csak mi tanultuk meg későn) az uralmon lévőknek egyetlen célja van.
Nem, nem a rájuk bízott ország fellendítése, óh nem, hanem az uralmon maradás és ezért mindent feláldoznak önmagukon kívül.
süti beállítások módosítása