HTML

Baromira vágom

Mert mindenki vagy tanár, vagy diák, vagy szülő, és mindenki járt iskolába.

Linkblog

2008.10.12. 13:50 tothmari

Dávid, ez alma

Hír: "Dávid Ibolya az MDF országos választmányának szombati ülésén képviselői honoráriumát is felajánlotta Almássy Kornélnak, ha lemond országgyűlési képviselői mandátumáról. A pártelnök a hírek szerint attól sem zárkózott el, hogy Almássy a pártból való kizárás helyett megkapja a 2010-es választásokon az MDF országos listáján a 6. helyet. A választmányi ülésen a frakció megszűnésének egyik lehetséges és legegyszerűbb megakadályozási módjaként vetették fel ugyanis, hogy a megfigyelési ügy miatt a képviselőcsoportból két hete kizárt Almássy mondjon le a képviselőségről. Ebben az esetben ugyanis az országos listán szerzett mandátumot a párt egy újabb emberrel tudná betölteni."

Nem emlékszem, hogy Dávid Ibolyának az elmúlt 15 évben lett volna valaha ellenfele. Valahogy mire szavazásra került a dolog, addigra mindig kiderült, hogy ő az egyetlen alkalmas jelölt.  Volt már ilyen Mo-n, hogy mindig szavaztunk, választottunk, de mindig csak egy jelölt volt. Szocializmusnak hívták ezt. Dávid már koránál fogva sem talál ezen semmi kivetnivalót, és minden (értsd minden) eszközt megengedhetőnek tart, hogy szánalmas posztját megtarthassa. Mindeközben uralkodásának mintegy másfél évtizede alatt a valaha választásokat nyert tömegpárt mindig a parlamenti küszöbérték körül stagnál. Volt az a vicc legutóbbi választások előtt, hogy Dávid Ibolyát miniszterelnöknek, hát mit mondjak, nem tódult a nép.
Ez az Almássy ügy, számomra már a kezdetektől rendkívül gusztustalannak tűnik. Én mint pártokon kívüli (egész eddigi életemben nem voltam még semmilyen pártnak tagja, s valószínűleg már nem is leszek), eddig sem szimpatizáltam a mini-vaslédivel, de ez most végképp kiütötte a biztosítékot nálam. Bevallom, eddig azt sem tudtam, ki az az Almássy Kornél. No de tényleg, ki is? Almássy nem akármilyen koponya, képzett, agilis, nem akárhogyan végezte el az egyetemet, és nem akármilyen tudományos eredményei is (pl.itt) vannak. Mellesleg(?) fiatal, 30-as, és mint nemzedéke képviselője érzi, ideje átvenni az életet, vezetést a nyugdíj felé bandukoló korosztálytól, mint ahogy ez szokás és természetes, mióta világ a világ. Persze az idősebb korosztály sosem adta olcsón a bőrét, minél zsírosabb a megtartandó konc, annál vehemensebben küzd a megtartásáért. De hát borítékolva van az eredmény, előbb-utóbb át kell adni a stafétabotot az utánunk következő nemzedékeknek.
Almássyval szimpatizál az MDF fiatalabb része, s jó is volt Dávidnak alelnökként, amíg csak arról volt szó, hogy így magához kötheti a fiatalokat is. Almássy a tűz közelében valószínűleg láthatott egyet-mást, belelátván a dolgokba, no meg némi politikai ambícióval megáldva úgy döntött, megmérkőzik becsülettel egy szavazáson, jelölteti magát. Ezt nem is titkolja, honlapján is közzéteszi, véleménye szerint megérett a helyzet a változtatásra, és úgy hiszi tud is tenni azért, hogy az MDF elmozdulhasson, változhasson. Hogy, hogy nem, egyszercsak elővarázsolódik egy cd. No, hát lehet, én vagyok egyszerű lélek, de számomra még az sem egyértelmű, hogy a cd Almássyt kompromittálja. Sokkal inkább Ibolya nénit, akinek ezek szerint a varázscilinderéből bármikor előkapható egy ilyen bizonyíték( mire is?), és az utolsó pillanatban bevethető. Milyen módszer ez már? Gyűjtjük, gyűjtögetjük a kompromittáló dolgokat, lehallgatgatunk embereket - persze nem mi, hanem egyszercsak csiribí-csiribá, hozza a postás bácsi a törvénybeütköző hangfelvételeket, amikkel véletlenül pont azt lehet megtámadni, aki immár valósan veszélyezteti elnöki posztunkat. A szemét Almássyt meg ki kell zárni a pártból. Ez azért jó, mert viszi magával a szimpatizánsait is.
Almássy meg hülyeségeket beszél, fenyegetésről, emberrablásról, meg egyéb ilyen baromságokról vizionál. Mármint Dávid szerint.
A média meg segít. Mindenki beszél Almássyról, mintha mindenki tudná ki ő. De hányan néztek utána, ki olvasta el, ő mit ír magáról, mások mit írtak eddig róla, milyen javaslatai voltak, stb.
No de az epilógus, az az igazán "szép". Miután kilőtték a szóbajöhető ellenjelöltet, besározták a legaljasabb módon, kizárták, kirúgták, meghurcolták a magánéletében is, megzsarolták, megfenyegették, nos mindezekután azt mondják neki: legyen úgy, hogy nem is rúgtuk ki, mondjon le ő, visszamenőleg(!!!), hogy ugyanmár megmaradhassunk frakciónak, megtarthassuk a pénzecskéinket.
Kíváncsian várom Almássy válaszát. Bízom a fiatal, új nemzedékben. Remélem nem csalódom.

Persze, mi az igazság, senki, így én sem tudom. Lehet, Almássy tényleg nem egy jó fazon, nem is járna jól vele az MDF, az is lehet, hogy mégis. De ez az eljárás bűzlik és gusztustalan, de nagyon.

1 komment


Share |

A bejegyzés trackback címe:

https://tanoda.blog.hu/api/trackback/id/tr3709790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy 2008.10.18. 20:21:16

Gusztustalan ez az Almássy - Dávid ügy.
Persze a politika a hazugság tudománya.
Ki tud úgy hazudni, hogy azt a másik elhiggye. És ez így van rendjén.
De, könyörgök, ez a politikus és politikus közötti párharcra vonatkozó törvény! A választónak NEM szabad(na) hazudni!!!
EZT felejtették el azok, akik ma hazánkban politikusnak gondolják magukat.
Én sem voltam soha semmilyen pártnak tagja, jóllehet az induló MDF-fel kacérkodtam, de a mostani koncon-marakodó, volt komcsi-papás pártok számomra visszataszítóak.
Ezek (nem ők) elfelejtették, hogy kik és miért küldték oda őket. Nehezen mozdul ez a nép, de küldheti őket máshová is.
Várom...
süti beállítások módosítása