HTML

Baromira vágom

Mert mindenki vagy tanár, vagy diák, vagy szülő, és mindenki járt iskolába.

Linkblog

2009.02.14. 19:12 tothmari

Gyerekek az éjszakában, késsel

"Őrizetbe vette a rendőrség szombat délután azt a 15 éves fiatalkorút, aki pénteken este megkéselt egy 13 éves budapesti fiút úgy, hogy a sértett életveszélyesen megsérült...mindkét fiú ugyanazon a szórakozóhelyen töltötte az estét, és egy lány miatt alakult ki köztük szóváltás. A vitát a szórakozóhely előtt akarták rendezni, de a szóváltás tettlegességig fajult. Ennek során L. A. többször megszúrta a sértettet, akit életveszélyes sérüléssel szállítottak kórházba." index.hu

Felelőtlen, nemtörődöm szülő az, aki elengedi 13 év körüli gyerekét a budapesti estébe, éjszakába szórakozni. Valószínű. a lány is hasonló korú lehet. Súlyos büntetést érdemelne az a felnőtt, akinek felügyelete, nevelése alatt vannak. Valószínűsíthető, hogy ittak is. Ki szolgálja ki alkohollal az ilyen korú gyerekeket? Egy jóérzésű felnőtt sincs, aki megfogná ezeket a srácokat, és határozottan kitessékelné őket az ajtón? Miért természetes, hogy ezeknél a fiataloknál ott a zsebben a kés? Kitől, honnan tanulták, hogy a vitát rögtön bökéssel intézzék? Miért nem verekedtek meg pl. amúgy becsülettel. Ezt a "vitakultúrát" látják maguk körül? Gyerekeinknek, fiataljainknak pusztán két szórakozása van: gép és kocsma. Megszűntek a fiatalok köré társadalmilag szervezett közösségi, kornak megfelelő, társadalmilag kontrollált programok. Netszerte olvasom a véleményt: szállítsák le a büntethetőség korhatárát 10 évre. Miért kellene? Felnőttek, ébresztő!

2 komment

Címkék: agresszió


Share |

A bejegyzés trackback címe:

https://tanoda.blog.hu/api/trackback/id/tr89943238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak 2009.02.24. 19:08:17

Lányok miatt mindig is voltak csetepaték, nem ez a gond.
Valóban az a gond, hogy gyerekek, éjjel verekednek.
Kést pedig csak az tud rántani, aki hozott, azaz készült rá.
Rendőrt sem igazán látni az efféle "kocsmák" közelében.
Node, mindenki tudja, hogy mettől meddig van nyitva a diszkó és kik járnak oda. A törvényeket meghoztuk, de be nem tartatjuk, inkább megbüntetjük a felesleges 30-as táblánál 40-nel autózót. Igaz ő is vétett, de mennyivel kényelmesebb lesben állni (azaz) ülni egy autóban, mint éjjel a diszkó előtt törvényességet tenni?!
Nem csak hogy becsukja a szemét felső vezetésünk a rendőrséggel együtt, de azt is nagyon megválogatja, hogy hol és mikor nyissa ki.
Hogy mit tehetünk mi?
Tán nem ezekre kéne szavazni legközelebb.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2009.03.09. 20:54:38

Off:

Tisztelt (ez csak merő formaság, ne vedd komolyan) tótmari.

Kérlek, olvasd el a blogunkon a második Index-címlapos bejegyzést :)
És utána gondolkodj azon, hogy ha a nem komolyan vehető blogom kétszer kapott címlapot, akkor a tied mennyire vehető komolyan.

Aztán persze majd mondhatod, hogy "nem az a lényeg, hogy hányszor szerepelt blablabla"

On:

Fúj-fúj, mocskos fiatalok! Hová fajul ez a világ?! :)
süti beállítások módosítása